به گزارش خبرنگار مهر، جشنواره و نمایشگاه گردشگری با موضوع معرفی فرهنگ مشترک ایران در عشق آباد و در آکادمی هنرهای تجسمی پایتخت کشور ترکمنستان برگزار شد.
در روز افتتاحیه گروه موسیقی آئینی و سنتی کوژین رقصهای آذری، لری، خراسانی و کردی برنامه اجرا کردند پس از آنها گروه موسیقی ترکمنی برنامه موسیقی اجرا کرد. این برنامه در حضور سفرای کشورهای خارجی، سفیر ایران در ترکمنستان، دانشجویان و هنرمندان عشق آباد برگزار شد.
در کنار این برنامه پس از آنکه مسؤولان سفارت ایران و معاون گردشگری عشق آباد بر همکاری بین دو کشور و تسهیل سفر تاکید کردند نمایندگان آژانسهای گردشگری دو کشور نیز صحبت کردند. همچنین شبکههای خبری و تلویزیونی ترکمنستان به انعکاس این رویداد در سطح گسترده پرداختند.
پس از مراسم افتتاحیه نمایشگاه صنایع دستی مشترک دو کشور نیز بازگشایی شد صنایع دستی از جمله خاتم کاری، فرش دستباف نائین، میناکاری، صنایع دستی ترکمنی، بخشی از صنایع دستی ایرانی بود که به نمایش گذاشته شد اما در کنارش شرکتهای گردشگری نیز حضور داشتند تا بتواند شرایط ورود و خروج گردشگر از این کشور را بررسی کرده و راهی برای سفرهای بیشتر باز کنند. در این راستا به معرفی خدمات خود پرداختند.
در بخش دیگر این نمایشگاه، صنایع دستی ترکمنی نیز به همراه آژانسها و تورهای گردشگری و مناطق دیدنی ترکمنستان معرفی شد. آنها هم درصدد بودند تا بتوانند با آژانسهای ایرانی ارتباط گرفته و تور گردشگری برگزار کنند. به همین دلیل در طول سه روز نشستهای رو در رو نیز بین فعالان برگزار میشد.
ترکمنها بیشتر از عشق آباد با هدف درمان به ایران می آیند به همین دلیل یک بیمارستان از بهشهر نیز در این نمایشگاه حضور داشت.
در کنار این برنامهها در همان روز افتتاحیه، پذیرایی از مهمانان با غذاهای ترکمنی و ایرانی انجام شد. برای هر دو گروه ایرانی و ترکمنی وجوه مشترک بین غذاهای دو کشور جذاب بود. غذاهای ترکمنی برای ایرانیها بیشتر آشنا بود چرا که در استان گلستان آن را تجربه کرده بودند.
رنگارنگ بودن سفره ایرانی نیز برای ترکمنها به خصوص دانشجویان جذاب به نظر میرسید به همین دلیل سر میز سفره ایرانی، ترکمنها و سر میز سفره ترکمنی، ایرانیها حضور داشتند.
در طول سه روز برگزاری این جشنواره، افراد مختلفی از نمایشگاه و جشنواره دیدن کردند طی دو روز پس از افتتاحیه نیز در سالن وطن عشق آباد، کنسرت موسیقی مشترک ایران و ترکمنستان برگزار شد که با استقبال زیادی از سوی ترکمنها رو به رو بود. جالب اینجا بود که در معرفی رقصهای آئینی کوژین، فریبرز عزیزی به توضیح مفصلی پیرامون علت هر رقص پرداخت. در کنارش درباره وجوه مشترک و زبان مشترک دو کشور نیز سخن گفت. گروههای موسیقی ترکمنی نیز برنامه اجرا کردند. در آخر هم یک اجرای مشترک انجام شد که بسیار مورد توجه قرار گرفت.
در همه این برنامهها که به همت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در عشق آباد برگزار شد، تلاش شده بود تا ایران به نحو مطلوبی معرفی شود.
نظر شما